Adfærdsrådgivning og behandling

Der kan findes mange årsager til, at dit kæledyr viser uhensigtsmæssig adfærd. Nogle kan være genetisk betinget, andre grunder i dårlig socialisering, men langt de fleste skyldes uheldige oplevelser, hvor hunden eller katten har fået en forskrækkelse, eller ganske simpelt mangel på opdragelse.


Når man anskaffer sig et kæledyr, forpligter man sig samtidig til at bruge en masse tid på socialisering og opdragelse. Både hunde og katte skal fra helt små poter præsenteres for de ting, de fremover kommer til at møde, og de skal lære de regler, man sætter, og som man forventer de efterlever som voksne.

Der vil være perioder, hvor man trækker sig selv i håret og tænker, at det aldrig går godt. Men fortvil ikke, vi giver også råd om pubertetproblemer i forbindelse med vores tilbud om 8-måneders eftersyn.
Overvejer du at købe hund eller kat, er det vigtigt af hensyn til hundens adfærd, hvilken race du vælger, da den skal passe ind i familiens livstil – vi vejleder også i køb af hund.

Fagveterinærsygeplejerske Lykke Nielsen har uddannelse i klinisk etologi (Adfærd hos hund og kat), og du kan derfor søge råd og vejledning hos os – både hvad angår forebyggelse og behandling af adfærdsproblemer.