Vi kan tilbyde både kirurgisk og medicinsk (kemoterapi) behandling af familiedyr med en cancerdiagnose. Dyrlæge Michael Wessel og Haslev Dyreklinik er certificeret af Den Danske Dyrlægeforening til at behandle hunde og katte med kemoterapi.


Mange cancerformer kan behandles med kemoterapi. De fleste af vores patienter tåler behandlingen godt og er glade og normalt aktive under forløbet. Vi ser sjældent alvorlige bivirkninger der påvirker familiedyrets almenbefindende. Dette skyldes at vores dosering afviger fra den der anvendes til mennesker. Hundene og kattene taber heller ikke pelsen i forbindelse med behandlingen. For at sikre os, at behandlingen ikke skaber problemer for familiedyrets organer og immunforsvar, tages der ofte blodprøver inden en behandling.

Kemoterapien afhænger af cancertype og placering. Ofte kombineres det med et kirurgisk indgreb også. Behandlingen kan bestå i tabletbehandling, dropbehandling eller som injektioner i knuden eller under huden. Nogle gange kombineres flere typer cytostatika (kemo-medicinen) og man følger så en protokol. Denne kan forløbe over kortere eller længere tid – igen afhængig af typen af cancer.

Imellem behandlingerne bor hunden/katten hjemme som den plejer. Der er nogle hensyn der skal tages i den forbindelse. For eksempel i dagene efter en behandling skal afføring og urin håndteres efter specielle anvisninger, da der forekommer rester af medicinen i urin og afføring.

Hvis du har spørgsmål til dit familiedyrs cancersygdom, er du meget velkomne til at kontakte os for at høre nærmere eller for tidsbestilling.