Loppeangreb giver kløe og hunden/katten kradser og bider sig og har svært ved at finde ro. Nogle dyr kan udvikle allergi overfor loppens spyt.
En hunloppe lægger dagligt ca. 50 æg i pelsen på værtsdyret. De rystes af i omgivelserne og ligger i møbler, revner og sprækker, hvor de udvikles til larver og siden til voksne lopper, som igen lægger æg!
Det er vigtigt at behandle kæledyret forebyggende, så man ikke får en opformering af lopper. Med vores milde vintre og varme somre har loppen optimale formeringsvilkår, og der er derfor ingen sæson, hvor der ikke er lopper. Dyret skal behandles hele året rundt. Der findes ingen effektive midler til omgivelserne. Grundig støvsugning i både sprækker og møbler og vask af tæpper på min. 60 grader reducerer forekomsten af æg og larver i omgivelserne mærkbart.
Tegn på at din hund eller kat har lopper:
Hvis du er i tvivl om, hvorvidt hunden eller katten har lopper, kan du med en tættekam samle lidt snavs fra pelsen og lægge det på et stykke hvidt køkkenrulle. Væd det lidt med koldt vand. Hvis det farver rødbrunligt på papiret, når man trykker på det, er det loppeekskrementer!